Wien er en gedigen god by på alle mulige måder. Byen er ret stor men langt det meste kan man egentlig gå til. Sommeren i Wien er lidt længere og i og for sig lidt mere pålidelig end den danske. Derfor er det virkelig et godt sted at tage til, hvis man ønsker sig et sommer weekend get-away.
Det mest imponerende ved Wien er klart byens arkitektur. Den er storslået og pompøs og minder på mange måder om Paris. Priserne er også ret venlige og man kommer langt med et par tusinde. Her kommer et par forslag i den her Wien guide.

Oplevelser i Wien

WIEN GUIDE

Wien er i min optik ikke et sted med en masse store must-visit places, men mere en by der egner sig enormt godt til strolling. Der er et par cool steder at se, men ellers skal man virkelig bare ud og kigge i de forskellige kvarterer og områder.

WIEN GUIDE
WIEN GUIDE

Palmehuset og den park det ligger i, skal man give et kig. Brunchen er ikke noget der er værd at bruge tid på, men der er ret fint i den store drivhusligende bygning og en kop kaffe går man aldrig helt galt med.

Området ved floden mellem Leopoldstad og Donaustad er klart værd at besøge. Her ligger forskellige sjove steder, bl.a. en del strandbarer og en badeanstalt på en husbåd. Her er også en del vild graffiti.

Hundertwasser huset er et lejlighedskompleks, bygget ud fra en idé og koncept af den østriske arkitekt Friedensreich Hundertwasser. Huset ligner ret meget noget fra et børne eventyr, med sine mange farver og altaner.

Clementine im glashaus er egentligt en resto, men et ret fint sted. Vi fik kun en øl der, så jeg kan af gode grunde ikke anbefale stedet som spisested. Det store atrium og den fine have er dog det fineste lille gem som er værd at sidde og nyde.

Museums quartier, var også klart en favorit, som et stort lukket gårdareal med rigtig mange forskellige museumer. Området er stort og lægger selvfølgelig op til at besøge et museum, men også bare at få en kold øl og give sig hen til lidt people-watching. Vi var på Momuk, som arkitektonisk var vild, men udstillingerne lidt trivielle.

WIEN GUIDE
WIEN GUIDE

I bydelen Leopolstad finder man forlystelsesparken Prater, som også er ret sjov at gå igennem. Her er virkelig fart på, med mange mennesker, høj musik fra HVER en bod og forlystelse. Det er gratis og man kan let bare gå igennem og få hele tivoli stemningen.

Her skal du spise i Wien

WIEN GUIDE

Shanghai Tan er en asiatisk fusions restaurant. Et enormt populært sted og læser man lidt om gode asiatiske steder i Wien, fremgår Shanghai Tan nærmest i hver Wien guide! Deres speciale er sushi og ærligt, så er det noget af det bedste sushi jeg har fået. Tjenerene er enormt hjælpsomme og så er indretningen med rispapirslamperne ret enestående.

Tian bistro er den billigere og mere uformelle lillebror til Michelin resto’en Tian. Den er ret stor med både et indendørs-, udendørs og et atrium inspireret område. Menuen er sæsonbestemt og rummer vegetariske og veganske retter af god kvalitet. Desværre fik jeg ingen billeder med herfra.

WIEN GUIDE
WIEN GUIDE

Propeller er en ret hyggelig café som, hvis man lige googler dem engang, har de mest instagram-venlige retter. Vi fik to avocado-madder på sur-dejs brød. En ganske god frokost. Menu kortet er desværre kun på tysk.

KLYO er en all-day breakfast café med den fineste udsigt ud over floden. Det er klart et besøg værd. De har tilmeld et område af deres altan som stikker et godt stykke ud over vandet. Det er super hipt og ret populært.

Et godt hotel i Wien

Hotel am konzerthaus er vist på top 10 over beste overnatningsteder jeg har været på. Det skal derfor anbefales i den her Wien guide! Hotellet har fornyligt blevet totalrenoveret og nu har alle værelser sildebens parket, what’s not to like?! Deres værelser er lyse og rimelig rummelige, med et lille lounge område bag sengen. Servicen er også utrolig god. Personalet er venlige, effektive og har virkelig lavet gode corona foranstaltninger. Hotellet ligger i god gå afstand til det meste og ligger i et nærmest majestætisk område af Wien, lidt væk fra alt myldret. Trods dette føles det helt trygt at gå når det er blevet mørkt.

Her skal du shoppe i Wien

I området Neubau oplevede jeg at der klart var flest spændende butikker. Butikker værd at nævne er: Motel a Miio, EDIDED og KITSCH BITCH. Her skal man virkelig bare udforske området og de små side gader, da jeg er overbevist om at der er mange flere fine steder. Tag ud om formiddagen inden horderne dukker op, vi oplevede eftermiddagen som ret crowded.

WIEN GUIDE