Forestil dig at stå i 1717 meters højde på en aktiv vulkan og se solen stå op. Det er faktisk muligt og relativt let tilgængeligt på Bali. Det er en ekstrem vild og magisk måde at starte dagen ud på, og jeg tror så absolut ikke at du vil fortryde det – SÅ BESTIG MOUNT BATUR!

MOUNT BATUR HVAD SKAL MAN HAVE PÅ

SVÆRHEDSGRAD OG LÆNGDE

Det er en ret let trek som alt efter fysiske form tager cirka to timer hver vej. Det kræver ikke noget specielt andet end en normal form. Trekken er som udgangspunkt ikke noget man bør træne op til, medmindre man altså er i rigtig dårlig form. Du kan gå i dit eget tempo, stille og roligt – don’t worry.

BESTIG MOUNT BATUR – DET ER HVAD DU KAN FORVENTE

Man bliver afhentet på sit hotel. Vi boede i Ubud, hvilket betød afhentning før fanden har flipflops på, kl. 2.30. Her byder turen på cirka én times kørsel og trekken starter 3.30. Herefter vandrer du i ca. 2 timer i komplet mørke. De første 20 minutter i næsten fladt terræn, hvorefter hiken stiger lidt. På den sidste del af trekken skal man vælge mellem en nem eller hård slut-etape.
Det er uomtvisteligt den mest populære hike på Bali og det betyder at der kan forekomme lidt kødannelse på vejen. Det betyder også at du på toppen vil dele solopgangen med +100 andre turister.
I solopgangens smukke lys spiser du toastbrød, nogle bananer, kaffe/the og et kogt æg, serveret af din guide. Nogle af guiderne tilbereder tilmed æg og bananer i nogle varmehuller i vulkanen (se billedet nedenfor). Efter morgenmaden er det tid til at undersøge de forskellige peaks, tag billeder og derefter er det ned igen.

Vær opmærksom på at der er mange der kører på scootere op og ned af vulkanen. Det er super trist at nogle turister betaler sig for at blive kørt op og ned bare for at få det perfekte insta pic. Det må være den totale misforståelse af en hike.

FORBEREDELSER INDEN TUREN

Pak en rygsæk med lidt ekstra vand. Vi tog også lidt brød med, da du først får morgenmad af din guide på toppen af bjerget. Du skal altså trekke i 2 timer først, så det er en god idé at få lidt energi inden. Jeg spiste eksempelvis lidt på vej i bilen. Pak noget varmt tøj. De fleste steder står der én trøje, men når du står i vinden på toppen med en lidt fugtig t-shirt efter trekken er én trøje i underkanten. Der er omkring (10-12 grader på toppen).
Det er ikke nødvendigt med vandrestøvler, men nogle lidt skridsikre sportssko kan gøre det. Jeg havde tights, en t-shirt og min vinter løbejakke på og et par trøjer i tasken.
Pak alt dit foto-gear, da man får nogle killer billeder on the top!

➤ ER DU MERE TIL AFSLAPNING SÅ OVERVEJ EN DAG PÅSUNDAYS BEACH CLUB PÅ BALI, LÆS OM DET HER!

TUREN OP PÅ MOUNT BATUR
BJERGBESTIGNING PÅ BALI

HVILKET TUR-SELSKAB VÆLGER MAN?

Der er urimeligt mange selvskaber der udbyder den her tur, og det er svært at finde hoved og hale i anmeldelserne, da mange af selskaberne hedder nogenlunde det samme. Der er en del selskaber med rigtig trælse anmeldelser, så det er om at vælge med omhu.
Langt de fleste selskaber arrangerer kun gruppeture. Vi havde et stort ønske om en privat tur, så det bare var mig og min kæreste. Vi bookede en privat tur med Baturtrekking.com til 750 K. pr. person (360 kr.). Dem kan jeg virkelig kun anbefale. Vær opmærksom på at mange selskaber insisterer også på, at man efter trekken slutter af på en kaffeplantage. Det kan man heldigivs vælge fra med batur trekking. Jeg ved ikke med jer, men når man står op omkring kl. 2.00, er lysten til en lur alligevel lidt større.

BEMÆRK: Man kan i princippet godt klare turen uden en guide, men der er af det offentligt lavet regler, som gør man ikke må trekke uden guide.

INKLUDERET I EN TUR MED BATURTREKKING
Indgang, privat chauffør + bil, privat guide, indgang, én flakse vand, vandrestav, pandelampe og simpel morgen med kaffe/the ad libitum.

BESTIG MOUNT BATUR