Nordisland gemmer, inden for en lille radius, en lang række store oplevelser. Den største oplevelse er helt sikkert hvalsafari. Netop hvalsafai er Nordisland og i særdeleshed byen Husavik er kendt for! Mødet med de kæmpe store pukkelhvaler er helt magisk, og jeg deler i postet her mine bedste insights.
Når man siger Nordisland kommer man næsten heller ikke uden Lake Myvatn som er en drøm i sig selv. Nordisland gemmer også på en ret cool grotte og det out-of-this-world geotermiske område Hverir. Oplevelser i Nordisland er der altså masser af!

HVALSAFARI I HUSAVIK

HVALSAFARI I ISLAND

Husavik skulle eftersigende være det mest ideelle sted på Island at spotte hvaler. Det er virkelig også den absolut bedste af vores oplevelser i Nordisland. Mødet med hvalerne er gennemgribende og storslået og en oplevelse jeg aldrig nogensinde glemmer.
Vi bookede en hvalsafari gennem Gentle giants, hvor vi var på en 2-2,5 timers hvalsafari til 847 kr. pr. person. Det lyder måske som en stor post i rejsebudgettet, men det er altså alle pengene værd!

HVORNÅR SKAL MAN SEJLE UD?

Vi bookede en morgen sejlads kl. 8.30, da vi egentligt bare gerne ville tidligt igang. Vores guide fortalte at der ikke er noget speciel tidspunkt der er bedre end andet ift. at spotte hvaler. Nogle gange er de meget aktive om morgenen, andre gange om eftermiddagen eller aftenen. Det gode ved at tage afsted tidligt er dog, at der ikke var andre både ude da safarien startede. Vi fik altså hele bugten for os selv.

Gentle Giants whale watching

HVILKEN TYPE SAFARI SKAL MAN VÆLGE?
Vi havde som sagt en rigtig god oplevelse med Gentle giants whale watching. Vi valgte dem primært på baggrund af de mange gode anmeldelser og fordi deres var en speedbåd/ribboat.
Jeg kan dog kun sige, at med mindre man har små børn med, SKAL man virkelig vælge en speedbåd. Vi oplevede at de store kuttere og sejlskibe var håbløst bagud ift. at nå hen til hvalerne inden de igen dykkede. Deres tilskuerne måtte ofte se hvalerne på meget lang afstand og med en speedbåd i enten forgrunden eller baggrunden af deres billeder.

HVAD SKAL MAN FORBEREDE?
Først og fremmest skal man booke sin tur i forvejen. Afhængigt at sæson og vejr udbydes der et specielt antal ture og i højsommeren skulle der vist være rift om pladserne. Vi bookede 3 dage inden.
Det er virkelig en kold fornøjelse at sidde i en speedbåd i 12 grader, selv når solen skinner. Man får ved ankomst en form for sejlerdragt på, men den er hornestly speaking, ikke nær nok til at holde dig varm. Husk hue, vanter, solbriller og mange lag!
Du skal selvfølgelig også have kameraet med. Selvskabet skriver det skal pakkes ind i plastik for ikke at blive vådt. Det synes jeg nu ikke var nødvendigt, vi blev på intet tidspunkt det mindste våde på turen. Husk at alt du skal have med skal du kunne have på dig, da der ikke er plads til tasker eller ligende i båden.
Kom mindst en halv time før. Husk at afhente billetterne som det første, de afhentes ved deres kontor som ligger ved hovedvejen og ikke nede på selve havnen.

Under COVID-19 skal alle passagerer have mundbind på fra når man træder ind i deres kontor og til man er færdige, har afleveret dragt, redningsvest og forladt firmaets område.

Oplevelser i Nordisland

HVAD KAN MAN SE PÅ HVALSAFARI?

I de sidste par år er hvaler blevet spottet på 95% af alle hvalsafarier.
Man sejler fra havnen i Husavik og ud i bugten og vil på næsten alle kunne opleve pukkelhvaler og hvidnæse delfiner – hvilket var lige præcis hvad vi så!
Skjalfandi bugt huser også af og til vågehvaler, mens de mere sjældne gæster er spækhuggere, kaskelothvaler og blåhvaler.

GOðAFOSS

Oplevelser i Nordisland

Et af mange vandfald på Island, lidt kommercielt og en del af Diamond circle. Vi var ikke så imponerede, men vandfaldet fejler i og for sig ikke noget. Vi var bare noget overraskede over at stien var blevet cementeret og der var decideret tilskuerpladser og sat gelænder op. I min optik er føles det ikke så autentisk som det ellers kunne havde gjort.

HVERIR, DET GEOTERMISKE OMRÅDE

Oplevelser i Nordisland

Hverir er en del af det store geotermiske område nord for Myvatn. Selve Hverir er ret surrealistisk og man får en klar outerspace oplevelse. Jorden er i orange, hvide og gule nuancer med blå og grå kogende mudder- og svovl huller. Fra jorden stiger varme svovldampe og hele området har en karakteristisk odør af rådne æg. Området kan blive udforsket fra mange forskellige vinkler og der er bygget et lille træ repos. Hverir ligger op af ringvejen og derfor nærmest ikke til at misse når man kører øst på fra Myvatn.

GROTTEN GRJÓTAGJÁ

Grotten er ligger tæt på Lake Myvatn og er kun en kort detour fra ringvejen ned af en grusvej. Den er lille og tager ikke lang tid at udforske. Du kan komme ind fra to sider af og skal lige klatre ned af nogle sten for at nå ned til det smukke blå vand. Det er forbudt at bade i grotten, da det er en lavegrotte og vandet vist er rimelig varmt. Lidt bonus info, grottener endnu en GOT location.

LAKE MYVATN

Lake Myvatn er i og for sig er jo bare en stor sø, men området gemmer på rigtig mange oplevelser. Området er et godt udgangspunkt for oplevelser i Nordisland. Søen er omringet af små grønne bakketoppe som ligner bløde grønne, gule og brune puder. Det er enormt idyllisk! Her er masser af gode vandre muligheder og her er også naturlige varme bade bl.a. Myvatn bath. Vi havde desværre ikke ret lang tid i området, men er et område jeg helt sikker vil vende tilbage til!

BRUG FOR MERE INSPIRATION TIL ISLAND? LÆS MIN GUIDE TIL ET ROADTRIP ØEN RUNDT HER!

OVERNATNING I NORDISLAND

Vi overnattede på Foss hotel i Myvatn som er en del af en Islandsk kæde. Vi fik én nat for 800 kr. og var egentligt meget tilfredse. Det eneste man virkelig skal være opmærksom på er, at restaurations mulighederne i området er ret begrænsede.
Det betyder at der er mange der tager til Foss hotellet for at spise, da den har en meget smuk restaurant med god og velanmeldt mad.
Det betyder all in all, at man som minimum skal reserverer bord dagen før hvis man skal gøre sig forhåbninger om at spise på hotellets restaurant.

Hotellet ligger enormt smukt med udsigt over søen og indretningen og arkitektur spiller virkelig.