Research kan være lidt langhåret, men ikke desto mindre er det så vigtigt når man skal ud og rejse – særligt hvis man rejser uden et rejsebureau. Det er oftest billigere at rejse uden rejsebureau og så får du lige præcis den rejse du gerne vil have! At arrangere sin egen rejse kræver selvfølgelig lidt planlægning. Så hvad skal man undersøge inden rejsen? Her kommer en lille liste over ting, som jeg mener man skal researche inden rejsen ja faktisk inden du bestiller flybilletten!

1. Hvilke oplevelser er der på den destination?

2. Hvordan er sikkerheden i landet?
3. Hvad er prisniveauet for din destination?
4. Hvordan er vejret?
5. Hvilke overnatningsmulighederne er der?

HVAD SKAL MAN UNDERSØGE INDEN REJSEN

Hvad skal man undersøge inden rejsen? Oplevelser er nummer ét på listen. Da det er dét der gør stedet spændende – pretty obvious! Mine yndlingssteder at finde inspiration til rejser er instagram. Alternativt der der rejseblogs. Er du til vandreferie, strandferie, outdoor eller storby – der findes rejseblogs til enhver smag det er bare at søge!

➤ Få inspiration fra mine forskellige destinationer her!

Det lyder måske banalt og ret kedeligt, men ikke allesteder er lige sikre at rejse i. Det er vigtigt at undersøge hvordan sikkerhedstilstanden er. Det er en god idé at starte med at kigge på udenrigsministeriets rejsevejledninger her . En bred google søgning med: sikkerhed på din destination, er også et god idé. Søg også på engelsk, så får du flere resultater. Flere steder i verden kan man ikke bare gå omkring hvor det passer en eller hoppe på en tilfældig taxa. Nogle destinationer kræver måske sikkerhedshegn og vagt som eksempelvis Tanzania.
Nogle byer som eksempelvis New York, kan have svigende sikkerhed alt efter hvilket område du befinder dig i. Undersøg hvordan det område du planlægger at bo i er – der kan være en god grund til det er billigere i den del af byen.

UNDERSØG INDEN DU REJSER

De fleste rejser ud fra et budget. Derfor er det også vigtigt at finde ud af om den destination man rejser til overhovedet hænger sammen med budgettet.
Et godt sted og få et overblik over priserne på forskellige destinationer er travel budget her. Sitet fortæller hvor meget overnatning, mad, alkohol og underholdning sådan cirka koster i en lang række forskellige lande.

Mange lande har årstider eller sæsoner med regntid. Der er ikke så meget ved at tage til en varm tropeø hvis det står ned i stænger 8 timer om dagen. DERFOR er det vigtigt at undersøge hvordan vejret er i den periode du planlægger at tage dertil. Jeg gør det normalt med en google søgning. Lige så vigtigt er det at kaste et par søge ord efter om det er høj-, mellem-, eller lavsæson. Jeg rejser meget sjælendt i de mest populære måneder, da man står for meget i kø og man nyder cirka alle steder bedre uden lyden af 200 kamerare. De fleste steder har højsæson på forskellige tidspunkter, så mon ikke der findes noget der virker i de uger du skal afsted?

PLANLÆG EFTER VEJRET OG SÆSONNEN

Det er vigtigt at have kigget på overnatningsmuligheder før afrejse af forskellige årsager. Budgettet er det der bestemmer hvor meget du kan bruge pr. overnatning. Derfor er det rart at vide om ens forventninger til indkvartering og priserne på destination hænger sammen. Du behøves ikke nødvendigvis booke alle overnatningssteder hjemmefra, men det er vigtigt at have et overblik over udvalget. Hvis der er få steder du synes er gode, er det måske en god idé at få booket tidligt. Skal du afsted i destinationens højsæson er det igen nok en god ide at få booket inden prisen stiger yderligere eller der bliver totalt udsolgt. Mit favorit sted at finde overnatningerssteder er Hotels. Hvis udvalget er snævert på den destination jeg undersøger, kigger jeg altid på mulighederne på booking. Vi bor næsten altid på hoteller. Det er forskelligt hvad man har lyst til. Muligheden for at klage, få et nyt værelse eller få pengene tilbage er bedre på hoteller end air BNB eller ferielejligheder. Det at bo i andre menneskers private ting er spændende for nogle, og slet ikke for andre. Mærk efter hvordan du selv har det.