Reykjavik er Islands hovedstad og byen er en af mine all-time yndlings hovedstader. Den skiller sig bare enormt meget ud fra andre hovedstæder, bl.a. på grund af dens størrelse. Der er nemlig kun lidt over 200.000 indbyggere, men trods dette kan byen mere end Danmarks næst-største by – true story.
Byen har karakteristiske små farvede metalhuse og også større arkitektoniske værker som deres musikhus. Det er virkelig en cool og gennemført nordisk by. Det bedste man kan gøre er virkelig bare at gå rundt og strolle uden nogle egentlige planer.

DET SKAL DU SE OG OPLEVE I REYKJAVIK

SHOPPING I REYKJAVIK

Gaden Laugavegur huser rigtig mange butikker. Her er det nok primært turistbutikker og større Islandske kæder, men på sidegaderne finder du flere små lokale islandske designere. Vi var også ret overraskede over hvor meget dansk design der var. Vi fandt eksempelvis en del Stine Goya og Mads Nørgaard. Man kan sagtens bruge en halv dags tid på at gå og nærstudere de mange fine butikker.
Gaden er forøvrigt vildt hyggelig og ret fin med den her malede regnbue på asfalten.

SOLFÆRD

Solfærd ligger nede ved havnefronten hvor der også ligger en lang og fin boardwark. Det er et perfekt sted at nyde havet og se den lidt anderledes skulptur. Den ligner meget et vikingeskib, men skal eftersigende forestille et drømmeskib, som skal drage en mod frihed og uopdagede steder. Tag’ en to go kaffe med derned og tag en tur langs boardwalken, det vil du ikke fortryde.

HALLGRÍMSKIRKJA

Hallgrímskirkja er Reykjaviks mest populære attraktion. Kirken er også enormt smuk at se på og kan let findes forenden af en af de mest populære shopping gader. Der er en engangsbeløb der skal betales hvis man ønsker at komme ind i kirken og op og se udsigten. Vi valgte bare at beundre det fine monument ude fra.

ROADTRIP I ISLAND

KUNSTMUSET HAFNARHÚS

Hafnarhús betyder huset ved havnen og er ét ud af tre bygninger der huser Reykjaviks kunst udstillinger. Det ligger inde i centrum og så snart du har betalt for entré her kan du gratis komme ind de to andre gallerier. Selvom kunstmuseumet er småt er det meget fint og hyggeligt. Der er fin udsigt over vandet og lokalerne er ret rå. Udstillingerne varierer og skifter hyppigt. Fokuset er primært vægkunst, tegninger og malerier.

HER SKAL DU SPISE OG DRIKKE I REYKJAVIK

Søger man lidt på madoplevelser i Reykjavik vil man hurtigt finde ud af at der er et hav af muligheder. Der er både fusionskøkkener, foodhalls, solid islandsk husmandskost og vegansk/vegetariske køkkener.

YUZO

Yuzo er en fusionsrestaurant, som mikser to af de bedste ting i verden – BURGER OG JAPAN! Det er en enormt stilet resto, som man virkelig ikke skal gå glip af. Deres burgere er gode, saftige, og der er flere forskellige varianter. Deres vegetar burger med portobello er uden tvivl den bedste portobello burger jeg har smagt til dato!

HLEMMUR MATHÖLL

Reykjavik har 3 mad markeder eller streetfood areas, det ene er Hlemmur. Det ligger i byens gamle busstation. Markedet er ikke så stort, ret populært og med egentligt ret varieret. Der er både pizza, tacos, braseret islandsk mad og en bod der severer retter lavet på ged?!

ICE+FRIES – ROBOTBAREN

I Maj 2020 åbnede ICE+FRIES i Reykjavik. Det er en meget high-tec restaurant nede ved havnen. Den brander sig selv med at være: “Verdens mest avancerede robotbar til mad og drinks”. De laver gourmet fritter med islandsk tvist og deres robot blander så drinks. Man går egentligt bare ind og sætter sig på nogle taburetter og bestiller hvad man har lyst til på en skærm. Vi bestilte kun drinks, da vi mest var der for at se robotten i aktion. Det ser så virkelig også sjovt ud når den store robotarm fylder glas og shaker drinksene og endda danser. Til sidst får man besked om at man kan afhente. Lokalet er meget futuristisk, drinken lidt sur og comforten heller ikke rigtig der. Alligevel vil jeg nu anbefale det, da det bare er et ret sjovt gimmick med robotten!

BYOMRÅDET GRANDI

Kortene på bordet, jeg knuselsker sgu havet! Så da jeg fandt ud af at man har upcycklet den gamle havn i Reykjavik til et nyt hipt område var jeg solgt. De har simpelthent brugt de gamle havnebygninger og lavet små butikker. Her ligger Reykjaviks anden foodhall også som så naturligt hedder Grandi mathöll. Der ligger lidt forskelligt ting b.la. det Maritime museum og FlyOver Iceland som vist skulle være en up-dated 4-D biograf med helicopter billeder fra hele Island. Det meste havde dog lukket da vi var der, så måske en anden gang, hvem ved?

ET SOLIDT HOTEL, GODT PLACERET I REYKJAVIK

HOTEL BORG

Vi havde oprindeligt booket os ind på Exeter Hotel, et rimelig tjekket 4-stjernet hotel tæt på haven. Vi blev dog kontaktet af hotelkæden der egede Exeter, som desværre grundet COVID-19 måtte lukke nogle af deres hoteller. Vi blev tilbudt at flytte over på Hotel Borg kvit og frit, hvor vi også fik en upgrade som plaster på såret.
Hotel Borg var lidt ældre og stilen lidt mere old fashion. Vi blev dog ret vilde med hotellet da der var en vanvittig fin udsigt over en park og det vitterligt lå lige i centrum. Jeg var også helt vild med at vi gratis kunne få vores morgenmad med “to go” den dag vi tjekkede ud. Servicen var bare generelt virkelig god!

TANKER OM DEN GYLDNE CIRKEL

Planen var oprindeligt at vi skulle tage “The Golden Circle ” på anden dagen. For den uerfarende Islandsrejsende kan jeg fortælle at det er den absolut mest populære turistrute. Den kan relativt let tilkommes fra Reykjavik i både arrangerede turistbusser og i egen leje bil. Turen er ca. 250 km og man ser nogle af de mest besøgte naturområder nemlig: Vandfaldet Gullfoss, Geysir Geotermiske område og Þingvellir (Thingvellir) National Park. 
Vi var faktisk meget i tvivl om hvorvidt vi skulle tage derud. Hverken Anders eller jeg er super vilde med crowds og synes som udgangspunkt andre turister let ødelægger oplevelsen.

Til vores “held” skulle det regne i det område hele dagen, så vi besluttede simpelthen at droppe The Golden Circle og køre til halvøen Snæfellsnes, hvilket vi på ingen måde fortrød! Det var en KÆMPE oplevelse.