CHILL-OUT PÅ GILI AIR

Den her Gili Air guide lægger op til det eneste rigtige at lave på Gili air – at chille og nyde den vanvittig fine ø!

Gili øerne er en ø-gruppe straight up af Lombok og en to-timers sejltur fra Bali. Det er go-to place for en mere autentisk island-vibe og et perfekt sted at gå midlertidigt i koma. Øerne består af Gili trawangan party island, Gili Air friends’n family island og Gili Meno honeymoon island. Titlerne har øerne uofficielt udviklet over år og er til at ta’ og føle på.
Personligt nåede vi kun Gili air, men mødte flere der kunne bekræfte eller rettere afskrække os fra Gili T’s rygte om “umti” hele natten (man er vel blevet 27 og sat “ahem”). Vi valgte at bo på Gili air, da Gili meno eftersigende skulle være mere remote og med færre restaurationer.

Har du ikke så meget tid? Eller vil være lidt tættere på Bali så er øerne Nusa Lembongan og Ceningan også et fremragende sted – LÆS OM HVAD DE ØER KAN LIGE HER

Gili air er ca. 5 km. i omkreds. Small’n all. Øen er, modsat det meste af Bali og Lombok, kun fremkommelig på ben, cykel eller med hestevogn. Roen er derfor helt vidunderlig og forstyrres kun kort af en moske et par gange eller fem. Øen er fyldt med enormt mange gode spots, mine yndlings er plottet ind på kortet ovenfor – Et Gili Air guide kort om man vil!

MOWIES AT THE BEACH
Er en enormt hyggelig strand cafe/resto, hvor vi brugte mange timer på dels at slænge os på deres hammer gode sun beds og dels spise frokost der et par gange. Man har heller ikke været på Mowies uden at få en af deres vanvittig gode smoothies!

PACHAMAMA ORGANIC CAFE

Er den hyggeliste-inland cafe som serverer sunde, friske og økologiske wholefood måltider. Det var mit yndlingssted og vi kom da også igen flere gange! Maden smagte vanvittig godt, en fuldkommen umani-oplevelse og så var størstedelen tilmed plantebaseret

DET BEDSTE SUNSET SPOT

Hver aften er flokkes folk på øen om på østsiden for den ustyrlig smukke solnedgang. Vi fandt dog ud af at det var langt bedre toppen af øen ved Camilla Beach club. Her var der lang færre mennesker og der er lavvande ikke helt så udpræget, som det er lidt længere nede af øen.

MAMA PIZZA
Er nr. 1 på tripadvisor og med god grund. Her får du virkelig en god italiensk pizza! Priserne er enormt ferie-venlige, og du får meget for pengene, men vær’ forberedt på at der kan være kø!

THE MEXICAN KITCHEN
Endnu en hyggelig perle, som du skal besøge efter solnedgang, på den stille og hyggelige side af øen. Du bliver nødt til at spise både for- og hovedret så lækkert er det. Fik jeg sagt de er vegetar- og vegan friendly?

NICE TO KNOW

Øen er desværre som mange andre steder præget af klimaforandringerne. Strandende er belagt med et massivt lag af døde koraller. Det er dels trist og se på, dels kunne stranden være smukkere uden og så er det ikke særlig comfy at gå på.
HELDIGVIS, har øerne stadig et rigtig smukt koralrev nogle steder som man VIRKELIG skal se.
Book en privat tur, og aftal et tidspunkt med guiden hvor de mange store gruppeture ikke er ude. Det er en kæmpe oplevelse, at svømme helt alene med de kæmpe skildpadder.

HØJVANDE OG LAVVANDE
Om morgenen og formiddag er der “højvande” på det meste af øen. Det er dog ikke specielt højt, og det aftager også ret hurtigt og så er det kun i et meget begrænset område omrking havnen der er højvande. Det betyder egentligt også bare at øen står skarpest fra om 8-13, hvorefter det ikke rigtig er muligt at bade eller kigge på det samme smukke turkise hav længere, så mit bedste råd på Gili air er: get out early and enjoy!