I Juni var vi 5 dage i Spanien, hvoraf 3 dage af dem var i smukke Malaga. Når ret skal være ret var vi begge noget skeptiske. Malaga er “hovedstaden” i 80’ernes Costa del sol og vi havde en forventning om at byen nok skulle lugte af både grisefest og solbrændte danskere. Malaga fik med sin størrelse, 568.479 indbyggere og enormt hyggelige atmosfære omvendt os fuldkommen. Selvfølgelig kommer du ikke uden om at det er et turistmål, men charterstemningen var minimal.

ANBEFALET REJSE LÆNGDE: 3-5 DAGE
TISPUNKT: MAJ-JUNI, INDEN PEAKSEAKSON, 25-30 GRADER

ER DU MERE I TVIVL OM HVOR DU SKAL SPISE? SÅ KIG FORBI MALAGA SPISEGUIDEN HER!

.

MUELLE UNO
Er et must-go to når du er i Malaga. Muello Uno er et hyggeligt og dynamisk havneområde, hvor de halv-store cruiseskibe dagligt skiftes ud og hvor folk flokkes om de mange butikker, boder, lounge områder og resturanter. Langs havnen løber en stor moderne boardwark. Det er en cool arkitektonisk oplevelse, og man kan måske fornemme den i baggrunden af billedet. Fra havnen er der masser af muligheder for at komme ud og sejle med én af de mange både der ligger til. Vi var på en “sun-down” tur, hvilket virkelig kan anbefales. Selvom det kan føles omsonst at sejle ud, for at sejle ind igen er Malaga bare enormt smuk at se på ude fra havet og når du returnerer er byen lyst op af butiksvinduer og gadebelysning.

UDIGTSPOST PÅ MONTE DE GIBRALFARO
Et af de store turistattraktioener er den borg der ligger på en høj bakke i midten af byen. Heroppe findes der de fineste udkigsposter. Hvis man er et sucker for views, er det her virkelig et godt sted at tage op og se hele byen. Vi kom der op i skumringen. Himlen var helt magisk og svær at gengive på billeder. Flere af de lokale havde også taget turen op og havde taget øl og snacks med. Der bliver ingenting solgt deroppe om aftenen, så det kan være en god idé at tage noget med. Alternativt kan man tage en bus, selvom jeg synes turen derop er en del af oplevelsen.
Det er let at finde, du går bare efter skiltene Castillo Gibralfaro

PICASSO MUSEET
Et ret lille, men velbesøgt museum, hvor du skal kunne glide rundt mellem turister og Pablo Picasso’s mange malerier. I Spanien er det for turistattraktioner blevet meget populært med hvad der ligner en walkable mikrofon med knapper. Den kan man stikke op til øret for på valgfrit sprog at blive klogere. Ideén er da også meget fin med en in-ear-guide. Jeg er dog mere art-for-the-art typen, og nyder egentligt at få mine egne indtryk. Det var desværre også ret tydeligt at folk får sådan et elektronisk vidunder i hånden glemmer de hvad ligner tid og sted og turisterne fylder og går komplet i stå. Vi var derfor ikke rigtig blown away over udstillingerne. Selve museum’et er dog rigtig arkitektonisk flot og for to plakat-jægere var picasso shopppen klart museumets højdepunkt, og på den måde alle pengene værd!
På museumets hjemmeside kan man orientere sig i hvornår der er mindst crowded, hvilket virkelig er en god idé at planlægge efter.

.

MALAGUETA STRAND
Ligger pladask midt i Malaga, og er mange kilometer lang. Der er derfor kort afstand mellem stranden, havnen og den gamle bydel. Stranden og den tilhørende gade stranden ligger på, er spækket med del resturent turistfælder, og jeg vil ikke anbefale at man spiser dernede. Det kan også være udfordrende at finde en lidt privat liggestol. Er du derimod fint tilfreds med at ligge på sandet et par timer, eller bare vil gå en tur er det helt perfekt. Du kan ligeledes opleve palmer og det store Malagueta skilt. Sandet har de importeret fra Sahara og alt i alt er det en helt okay strand som minder lidt om Barcalonetta i Barcalona.

DEN HISTORISKE BYDEL
Danner centrum for alle byen attraktioner. Bydelen er en blanding af store åbne pladser, små smalle passager og storslåede katedraler og et amfiteater. Det er det hyggeligste område bare at slentre rundt i. Der er rig mulighed for at lytte til en gademusikant eller købe spanske specialiteter. Grib en traditionel spansk kage, chokolade eller et et cheap picasso knock-off. Bydelen byder også på en del cafeér og restauranter, hvor der er rig muligheden for både at få noget koldt at drikke eller at cathce lidt op på noget people watching.

HVIS VI HAVDE HAFT MERE TID I MALAGA

Skulle vi ud og se Caminito del Rey, en ret vild nationalpark en times kørsel fra Malaga
Trekke på floden Chillar
Køre ud og se Rhonda