Det tog mig cirka 10 minutter at falde bag af hesten og forskelske mig fuldkommen i Lombok. Der er masser af gode grunde til at besøge Lombok. Øen har lidt under det store jordskælv i 2018 hvor turismen, der ellers havde været stigende, faldt fuldkommen. I folkemunde hørte vi også at Lombok minder rigtig meget om Bali før masseturismen kom for 10-20 år siden. I forlængelse af det, må jeg bare sige at Lombok levede faktisk op til mange af de forventninger vi ikke fik udfriet på Bali. Jeg er derfor kæmpe fortaler for at er man GOES LOMBOK!

GRUNDE TIL AT BESØGE LOMBOK

1. FÅ AUTENSITET OG INGEN MASSETURISME

En af de bedste grunde til at besøge Lombok må være at der simpelthen ikke er masseturisme. Oplevelserne er langt mere autentiske og der er sgu bare en større følelse af remote, når man ikke skal slås med resten af verdens turister om en liggestol eller en selfie. Der er ingen kø til natur og kultur oplevelserne, men heller ingen vilde gastronomiske oplevelser.

2. DEN GRØNNESTE Ø

Vegetationen på Lombok er imponerende og vild. For en ægte palmseeker, er Lombok virkelig et paradis, da øens kyster er dækket i palmer og stand. Øen er vanvittig smuk og jeg blev trods mange timers kørsel aldrig træt af bare at sidde og kigge ud af vinduet.

GRUNDE TIL AT BESØGE LOMBOK

3. LANGE GÅTURE PÅ STANDEN

Der er så meget kyststrækning og store dele er til at gå på. Er man til lange gåture på stranden er Lombok virkelig stedet for det. Eftersigende skulle de smukkeste strande ligge på sydøen omkring Kuta (Lombok).

4. UENDELIGT MED MULIGHEDER

Der er masser af ting at tage sig til i og med at øen er ret stor. Der er mulighed for trekking, MTV ture, bade i vandfald, udforske det rige dyreliv, se templer, opleve moskeer og surfe. Det er bare om at komme igang! De fleste hoteller kan hjælpe med dagsture og ellers er det let at leje scooter og selv udforske.

KATAMARAN RESORT

5. BO LUKSURIØST FOR DET HALVE

Generelt er priserne på Lombok lavere end Bali. Det betyder også at de helt vilde og luksus hoteloplevelser nu ikke kun er for de få. Senggigi-området er kendt for nogle ekstravagante 4 og 5 stjernede hoteller med infinity pool, luksus og havudsigt. Jeg kan varmt anbefale KATAMARAN RESORT i Senggigi.

6. OPLEV DE SMUKKESTE UDSIGTER

Lombok er enormt kuperet da det jo i og for sig er en vulkanø. Det gør at der er nogle rigtig flotte udsigtsposter. Det fineste sted vi så må være Bukit Selong. Stedet giver udsigt over et stort område med risteresser nede i en dal og ligner mest af alt et stort patchwork tæppe. Der har tidligere været en lille “træ balkon” formet som en stjerne ved stedet, den er dog brast under jordskælvet i 2018.

HVAD SKAL MAN SE PÅ LOMBOK

7. OPLEV DET “RIGTIGE” INDONESIEN

Indonesien er det land i verden hvor der bor flest muslimer. Derfor er Lombok i virkeligheden en del mere repræsentativ for Indonesien end Bali og Nusa øerne. Vores chauffør kaldte Lombok øen med de 1000 moskéer, da der virkelig er mange. Kulturen, kønsrollerne og påklædningen er derfor en helt anden. Der var også mange små landsbyer og lokale i gadebilledet.

8. TRAFIKKEN ER LET

Trafikken på Lombok er super light. Der er nogle timer sidst på eftermiddagen/først på aftenen, hvor der er i nogle områder kan være lidt kø, men det kommer slet ikke i nærheden af den massive trafik der er på Bali. Lombok har langs kysterne brede og relativ ny-asfalterede veje der gør det behageligt at køre.

GRUNDE TIL AT BESØGE LOMBOK

9. PLACERET LIGE VED SIDEN AF GILIØERNE

Det tager 5-10 minutter i en speedbåd at komme til de populære og smukke Gili øer. Har man planlagt en tur til Gili øerne er det næste dumt ikke at udforske lidt af Lombok når nu det ligger så tæt! Gili air er virkelig et fantastisk chill out sted – LÆS MERE OM GILI AIR HER!

10. OPLEV KONSEKVENSERNE AF EN NATURKATASTROFE

Det er ikke så ofte man på en sikker og rolig måde kan se og opleve hvad naturkatastrofer gør ved et samfund. Det kan man på Lombok. Man vil hurtigt få et indblik i hvor omfattende et jordskælv kan være. Mange huse ligger stadig som ruiner, flere broer er stadig ikke genopbygget og kun få har fået økonomisk hjælp fra staten. Vi oplevede også at flere restauranter og attraktioner som var omtalt i forskellige guides havde dreje nøglen om, da der ikke var penge til restaurering Det er meget tankevækkende at opleve konsekvenserne af et jordskælv.

GRUNDE TIL AT BESØGE LOMBOK